Nr 2

Sjal nr 2 var till bästa fritidspedagogen. Den skulle helt klart vara röd. Stilen spelade ingen roll (enligt P), bara den var röd. Och snygg. Efter lite fundering drog jag till med en Ingrid och entrådigt ullgarn från Ullcentrum på Öland (inköpt på Syfestivalen för flera år sen).

Här är ingridsjalen modellerad av min bästa Ingrid.

Ingrid3 

Jag tycker fortfarande att den är kul och lättstickad. Stickade nyligen en Swallowtail (ännu inte blockad – där fanns ingen deadline) som har liknande romb/diamantmönster men där jag hade mycket svårare att komma ihåg vilket varv jag var på.

Ingrid2 

Lite mer än 100 gram gick åt och då stickade jag enligt mitt eget mönster och stickor 3,5 mm med 29 romber innan jag gjorde spetskanten. Vill man vara helt säker på att 100 g garn à 600 meter ska räcka ska man nog börja med kanten när man har 27 romber i vardera sidan.

Ingrid4 

När jag hade avslutat de två frökensjalarna fick jag lite halvångest och undrade vad jag nu skulle hitta på för sjal att sticka på. Min alltid lika kloka make sa att det nog fanns både en och två sjalar att sticka på i någon låda. Jäkla typiskt att han alltid ska ha rätt! Det var i alla fall ganska så trevliga återseenden, så snart dyker de nog upp här på bloggen också!

PS Tack för alla snälla kommentarer både om sjalen och frisyren! 🙂

Annons

En tanke på “Nr 2”

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s