Otroligt

Jag behövde en 40 cm rundsticka, 2,5 mm. Och jag gjorde inte något av det jag brukar (dvs 1. köper en ny om jag är på stan, 2. stickar över något jag har på den stickan till en större rundsticka, 3. sätter över det jag har på den stickan på en tråd, 4. river upp det jag har på den stickan, 5. struntar i rundsticka och kör med några fler strumpstickor).

Nej, jag stickade faktiskt färdigt det som var på stickan. Och det var i senaste laget. Nu säger båda barnen att de tänker sluta med den sporten i det laget vars färger och mönster mössan är inspirerad av. Inte vill de vara med på bild heller. Ur led är tiden.

  Sebra2 Sebra

Mössan är eget hittepå uppifrån och ner och omgjord några gånger då den blev lite väl stor en gång i tiden. Stickor 2,5 mm alltså. Och garnet är Sandnes Lanett, 2 maskor vitt, 2 maskor svart. Passar en 9-11 årings huvud.

Jag hade tänkt att resåren nedtill skulle vara vit och svart också, men jag hittade inte det vita nystanet så det fick bli svart.

Ytterligare en mössa är nu på den gamla stickan. Nu i grått. Jag har ännu inte riktigt bestämt hur den ska bli – ska bli spännande att se hur det går…

7 reaktioner till “Otroligt”

 1. Den där minns jag! Vad himla fin den bidde tillslut i mönster efter eget huvud 🙂 Och du vet ju var det finns barn med mindre huvudomfång än dina 😉 Ha det bra och kram /Mia

  Gilla

 2. Vilket häftigt mönster det blev ! Svart och vitt är alltid rätt även om man inte spelar i ”det” laget eller hur ?

  Gilla

 3. Visst kan man förvåna sig själv med att inte göra som man brukar! MYCKET snygg mössa.
  /A-K

  Gilla

 4. Wendy – I made the hat from top to bottom. 2 sts in black and 2 in white. Increases were made using make 1 right and make 1 left around 2 black stitches, 5 times, I think every second round.
  I finished off with a few rounds in k2p2 ribbing and E Zimmermann’s sewn cast-off technique for an elastic bind off. The yarn is Sandnes Lanett and I used 2.5 mm needles. Good luck!
  Ni andra – tack! Svart o vitt är aldrig fel, ni har helt rätt!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s