Finn fem fel

Bladig3 

Jag börjar i slutet. Mot slutet av stickningen insåg jag att jag stickat fel. Hela sjalen. Och nej, jag hade inte en enda tanke på att göra om! I bilden ovan syns felstickningen på hela fem ställen. Kan du hitta dem?? Lämna en kommentar – bland de rätta svaren drar jag en vinnare!

En tävling ska väl ha något pris också och vad passar bättre än den härva av härligt garn som blev över efter att jag stickat klart sjalen? Det är Cortina från Solsilke, 70% ull, 15% kashmir, 15% silke, glansigt mörkgrått. Härvan väger 50 gram och  är 375 m lång. Perfekt till en liten sjal eller "cowl".

Tävlingen stänger 23.59 söndag 9/1. Seså, kolla noga nu! (Om du klickar på bilden blir den större.)

Som jag skrivit tidigare hittade jag mönstret till den här sjalen hos Asplund knits och jag avslutade också sjalen enligt hans instruktioner. Mönstret heter Leaves Dancing modell 118/9 (Ravelry-länk) och du hittar det på tyska hos Junghans Wolle. Har du, liksom jag, svårt med tyska så finns hjälp att få på Ravelry – kolla "forum posts" när du är på mönstersidan.

Bladig1 

Jag stickade med stickor 3,5 mm och nästan 100 gram av det ovan nämnda garnet gick åt. Jag stickade den bladiga rapporten fyra gånger och fick en stor sjal att ge bort i julklapp.

Bladig2 

6 reaktioner till “Finn fem fel”

 1. Vilken vacker sjal du har stickat! Ingen kommer nånsin att se felen. Finn fem fel hör till mina favoritlekar. När de dyker upp i en tidning försöker jag alltid hitta felen. Det här är första gången jag letar fel på uppmaning av den som stickat. Kunde inte låta bli att kolla mönstret. Kanske ska det vara aviga maskor i toppen av löven? Fem löv har en rät maska på avigstickningen. /Eva-Lotta

  Gilla

 2. Och jag ser inte ett enda fel, men det är klart, jag har inte suttit och tok-kollat mot mönstret *ler* Ursnygg blir sjalen i alla fall och färgen är sååå snygg!

  Gilla

 3. Hej! Mina ödmjuka lekmanna-tankar lyder som följer: Sunt att icke göra om, heja! Kanske måste något så vackert i såväl val av garn, färg, mönster som utförande ha något fel, annars är det för perfekt. Fast å andra sidan, när sjalen är så fin kan vi väl åberopa fem fel i mönstret? Inom juridiken spelar det ingen roll vem som har rätt, utan vem som har mest rätt. Har jag just lärt mig 😉 God fortsättning och kram på sig!

  Gilla

 4. Du skojar, eller hur?
  Konsekvent genomförda varianter är stickutveckling. Förmodligen mer intuitivt och lättstickat på ditt sätt. (Nej, jag hittar inget.)

  Gilla

 5. Jag tänkte att felet måste vara i 3-ihop-maskan. Men den ska ju vara så att maskan från höger råder, precis som du gjort.
  (En annan variant är ju att lyfta två maskor tillsammans som om man ska sticka dem rätt, sticka en maska och trä de lyfta över. Då blir ju mittenmaskan ”överst”. Men så står det ju inte i beskrivningen.)
  Så, nä, jag ger också opp på vad som är fel.

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s