På besök

Triangeln 
Jag har varit ute i den stora världen och rest. För första gången ordentligt i Malmö. En trevlig stad!

Det blev en del stickat (jag var på kurs) och första dagen märkte jag att min bambu-rundsticka hade spruckit på mitten och sprickan var expert på att leta upp garnet så att det fastnade däri. Lyckligtvis hade jag redan innan jag åkte spanat in att det i Malmö fanns en garnaffär som jag ändå hade planerat att besöka.

Och så gick det till när jag fick mina första knit pro-stickor. Jag måste erkänna en sak nu. Ta inte illa upp. Jag har tyckt att de däringa knit pro-stickorna har sett lite larviga ut. Många har sagt att de är så himla snygga (rosa och melerade). Njae… Och det där med att man kan flytta spetsar hit och dit verkar vara överkurs. Jag som har svårt att hålla reda på mig själv har svårt med saker i smådelar som man måste hålla reda på. Nåväl. Knit pro var vad som fanns. Och jag ville gärna ha i trä så jag skulle kunna sticka på flygplatsen och på flyget hem. Och okej. De är fantastiska att sticka med! Jag ger mig. Jag vill ha alla sorter, alla storlekar. Tack.

Stickor 
(men utseendet är fortfarande inte en favorit, de påminner om barnfärgpennor med flera färger så det blir roligt när man ritar och skriver – clownpennor tror jag de kallas ibland. Clownstickor…)

I övrigt var affären – Fröken Garn – en trevlig upplevelse och två små härvor Fair trade-bomullsgarn i fair trade-färger fick följa med mig hem. Något bebis-aktigt planerar jag för dem. (och nej, det är jag som ska ha bebisar, det bara ploppar fram bebisar överallt runtomkring)

Garn 

5 reaktioner till “På besök”

  1. Jag tycker inte heller att stickorna är speciellt vackra. Men ack så sköna att sticka med! 🙂 Liksom du vill jag nu köpa på mig alla som finns! Synd bara att de inte är speciellt billiga..

    Gilla

  2. Nä, KnitPro-stickorna är ju fula som stryk! Men de är sköna att sticka med och det där med att byta spetsar tycker jag är fantastiskt praktiskt. Och nu finns de ju dessutom att köpa i rosenträ också. Mycket snyggare. Men jag föredrar helt klart metallvarianten av stickorna. Då slipper man det fula utseendet och så är de ännu skönare att sticka med. Mina clownstickor ligger faktiskt mest och samlar damm.

    Gilla

  3. Jag är också fast, men jag tycker att de är snygga! Och så praktiskt att kunna byta längd på stickan. Jag bor i Lund och besöker Fröken Garn då och då, mycket trevlig affär. Vill minnas att Fröken Garn själv sagt att hon också tycker att dessa stickor är fula…

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s