Inköp

Det var så kallad Syfestival förra helgen och årsmöte i Sticka! Varför heter det egentligen sy-festival. Det heter vildmarks-mässan och hobby-mässan. Science-fiction-mässan. Är det verkligen festligare med mjuka saker (tyg och garn) än vildmarkssaker, modellflygplan eller Stormtroopers i skala 1:1? Kanske är jag lite överkänslig. Kanske är det någon som tycker att mjuka (och kvinnliga?) saker passar bättre som festival än som mässa. Det är ju inte riktigt på allvar?

Allvar tycker jag att det är. Och jag tycker det är lite skämmigt att säga att man ska på syfestival. Festival är lera, tält, öl och hög musik.

Nåja, på denna tillställning inhandlade jag i varje fall följande mjuka saker

Harding Yak 
Evilla Grane 

Louisa Harding Kashmir Aran hos Nysta.
Yak-garn hos Lienes design.
Evilla hos Ullomera.
Tunt z-tvinnat ullgarn "Heidruns garn Grane" från Korps.

Opal 
Opalgarn till strumpor (påbörjade) i brun/grått från opalgarn.se.

Buff1  Buff2 
Och ett merinogarn från Lienes design i grönbrun kamouflage som på väg till fjällen blev en buff/HAD. Fast mycket billigare. 2 nystan, totalt 30 pix, och 130 maskor på stickor 3 mm. Några varv rätstickning i vardera ändan och sen bara slätstickning runt runt.
 
  
 
 
 

5 reaktioner till “Inköp”

 1. Persoligen skulle jag gärna gå på en garnfestival (dvs lera, tält, öl och musik) men som det är nu så håller jag helt med om att det är en mässa, och ska så kallas.

  Gilla

 2. Tina: jag håller med att det skulle vara trevligt med en sådan garnfestival, men risken är lite för stor att garnet skulle bli lerigt… Kanske skulle man få hålla sig till att tova ull…

  Gilla

 3. Det är ju alltid fest när det är garn med:-)
  Skall bli spännande att höra hur det Zsnodda garnet funkar!

  Gilla

 4. Jag blev hysteriskt förtjust i Moas sockar i hysteriska färger! Vad heter garnet och har du månne mönster på dem då jag önskar mig ett par exakt likadana i strl 36!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s