Småstickat

Jahaja, det här ska ju föreställa en stick-blogg, så här kommer lite stickat från kamerans minneskort. Klicka på bilderna så blir de större.

Först ut är Lisas mössa. Den är egendesignad av Lisa med riktigt snygg resår (vartannat varv 1 rät 1 avig, vartannat varv avigt) och något slags glesstickat sicksack-mönster uppepå och så en stor tofs. Allt i schysst svart Karisma så det inte syns någe vidare. Stickor 3,5 till resåren och 7mm till själva mössan. 100 gram garn gick åt inklusive tofs.

Lisas1 Lisas2 
Lisas3

Lisas bror skulle få ett par raggsockar och för en gångs skull tänkte jag sticka efter ett mönster. Det gick ju sådär, jag läste naturligtvis fel någonstans och fick svor över att mönstret var felskrivet så jag ändå fick räkna ut hälen eftersom det inte stämde… Nåja, sockarna blev bra iallafall. Garnet är Järbo Raggi i jeansblått och grått och vitt. Mönstret, som är helt ok när man läser ordentligt, hittade jag på Järbos hemsida (- länk till mönstret -). Bilden är trist men visar ett par raggisar i stl 42. Knappt 2 hekto gick åt.

Sockar

Moa har också fått nya raggisar, lite tunnare, i samma modell som en gång tidigare. Garnet är färgglatt sockgarn från Danmark och det svarta är Fabel. Det svarta färgade av sig nåt otroligt! Både på fingrarna när jag stickade och på mina fina bambustickor (2,5 mm). Knappt 50 gram av vardera gick åt, stl 36.

Randig1  Randig2

Barnens kusin fyllde år också, hon som tycker att jag stickar världens bästa vantar… Självklart stickade jag ett par självlysande vantar till henne i present. Knappt 100 g lovikkagarn gick åt. En slaktad reflexväst ger reflexgarnet till broderi och i tofsen. 

Lovikka_reflex 

Ytterligare två par sockor är gjorda och används men har ännu inte fastnat på bild. De var bara helt vanliga sockar så ni kanske kan föreställa er dem… Ett par tunna i storlek 42 och ett par tjockare i storlek 35.

Stickar annars vidare på sjalar och har börjat med OS-stickningen!

Annons

3 reaktioner till “Småstickat”

 1. Vilken kanonfin mössa! 🙂
  Har tänkt göra en liknande själv, stickade du den med rundsticka eller? Kan du ge lite mer information om hur du gjort den? Tack på förhand!

  Gilla

 2. Hej Marit!
  Mössan blev poppis. Jag stickade den på rundsticka. Jag har för mig att jag utgick från mönstret till Snabba mössan men hade grövre stickor, stickade slätstickningoch gjorde ett zick-zack-mönster med aviga maskor. Tyvärr minns jag inte mer än så, den blev stickad på en höft. Lycka till!
  /Liisa

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s