Julstickning

Min julstickning har bestått av den här.

Istex
Väst i Lett-lopi, 4,5 nystan mörkgrått, och rester i plötulopi i mer färggranna nyanser. Létt-lopin har legat till sig från ganska länge sedan när Yll o tyll sålde ut.

Jag använde stickor 4,5 mm och stickade enligt mönstrets XL, förutom där jag gjorde fel och gjorde en minskning för mycket och där jag kompenserade för detta misstag och gjorde en ökning mer. Det gjorde att hela alltet blev längre än i beskrivningen, vilket passar mig utmärkt eftersom jag har en (relativt sett) lång överkropp som dessutom har större omkrets än västen så när den sitter på så dras den lixom upp. På-bild en annan dag.

Möntret hittar du här. Och på engelska här (insåg jag nu efter att ha stickat på isländska…). Fler mönster finns på www.istex.is.

5 reaktioner till “Julstickning”

  1. Kul ide med stickmissar. MIn största miss är nog en patentstickad väst med olika resår 1r+1a på ena, men 2r+2a på den andre. Tog till halsrigningen på framstycketr innan jag märkte det. Numera nogrannt nedpackad i förrådet. Skämsalster (ej bloggad). God fortsättning!/ Karin

    Gilla

  2. Hej
    Den här västen är jättesnygg och jag har sökt mönstret men det går inte att hitta det.
    Var kan jag hitta mönstret?

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s