Meddelanden

En av mina favoritsajter på nätet är The anticraft. Ibland finns inget för mig, ibland blir det tokskratt, ibland är det ursnyggt, och ibland trillar det ner en liten peng…

För ganska länge sedan fick jag ett broderi från Fuldesign i present. (Jag har också gjort en gasmask från Fuldesign men den har försvunnit i någon låda på väg upp mot badrumsdörren.) Jag har börjat brodera presentkitet men det har på något sätt varit trögt.

Fuldesign har som motto (fritt tolkat av mig…) att allt inte måste vara så jäkla snyggt och ordentligt hela tiden. Jag håller med om det. I mycket handarbete (och särskilt om man nämner ordet HEMSLÖJD) så ska det vara på ett visst sätt för att det ska "räknas". Man ska sticka tvåändsstickning med z-tvinnat garn (vet man inte vad det är så är man helt körd), man ska fästa alla trådar innan man börjar montera, man ska ha en snygg baksida på broderiet… man ska och man ska. Det viktigaste är väl ändå att det är roligt medan man håller på och i slutändan kanske också att det blir något som man vill ha och kan känna sig stolt över att man själv har gjort.

Det där broderiet kom inte så långt innan det hamnade i lådan igen och jag kunde inte riktigt komma på varför. Men så kom jag på det!  När jag satt och broderade och kollade in mönstret så är det lite snett och vint och inte helt perfekt. Ok, MEN: Jag har ingen lust att sitta och brodera in deras fel i mitt mönster. Jag vill nog göra mina egna fel! Och fel blir det (se posten från iförrgår).

I senaste numret av The anticraft är det en massa stygn som jag blev helinspirerad av (elak som jag är). Jag bläddrade mig vidare bland vågorna och hamnande bland annat här, hos Subversive cross stitch's Flickr-grupp. Broderierna här baserar sig på en bok (se sajten: http://www.subversivecrossstitch.com/)

Det finns också en svensk bok som jag bara bläddrat i (på Indiska av alla ställen) som har såna här små meddelanden på Svenska - Korsttygn på nytt. Bland annat finns där ett Stick å brinn!-broderi – det låter det! (Fuldesign säljer också fortfarande broderikit, gå in under shop och klicka vidare till broderikit eller minikit.)

Om man vill skriva ett helt eget meddelande så finns här en smart sida där man kan skriva in sin text och vips har man det i broderibokstäver:
http://www.stitchpoint.com/eng/tool/alph/_alphabet_generator.php 

Fler bokstäver finns här (en fullständigt vansinnig guldgruva – gå inte hit om du inte har tid) http://www.antiquepatternlibrary.org/completelist.htm

Men blev det något broderat då frågar vän av ordning (och lilla mamma som gav bort broderikitet)? Jag som inte är sams med nålen? Jodå. Ett första smakprov kommer här, en liten present/tavla/bokmärke till en engelsklärare. Vad som hände med broderikitet får ni se en annan dag.

Bad

6 reaktioner till “Meddelanden”

  1. Hm, det såg konstigt ut men nu har jag ändrat någon inställning så jag hoppas att det går lättare att skriva kommentarer!

    Gilla

  2. Åh, då antar jag att du redan känner till Kravallslöjd också. Där gör vi vårt bästa för att lyfta fram fulslöjdens budskap!

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s