Randigt

I sommar blev det randiga strumpor. Jag försökte mig på det där med att det inte skulle bli så stora hack när man bytte färg… I de bredrandiga strumpornas fall så skulle jag lyfta en maska så skulle det hela dra upp sig och allt skulle se jämnt och fint ut. I teorin. I praktiken kanske jag gjorde fel och lyfte fel maska? Jag tyckte att det såg ut som vanligt. Möjligen värre… Nåja, den sidan är ju bak på strumpan och den syns ju inte när man har fötterna i soffan eller på bordet.

Hrandsocka 
Diskreta strumpor till min man. Garnet (det beigea) är Strömpegarn (med danskt ö) inhandlat på någon koop längsmed vägen och hjerte sockgarn (det svarta). Stickor 2,5mm, 64 maskor och 3+1-resår. Rund tå fick det bli till slut. (Jag klippte upp och gjorde om på stickkafét igår.)

Roligare var det att varva det hysteriskt färgglada garnet med svart och sticka spiraler med båda färgerna igång samtidigt. Mer sånt kan det bli! (Hysteriskt färgglatt garn från garnbyte, det svarta är fortfarande hjerte sockgarn)

Mrandsocka

För en mer konkret och kanske mindre totalförvirrad förklaring av vad jag har försökt beskriva ovan, titta på denna film. För en väldigt extensiv beskrivning av mer ränder och mer teknik än vad jag hittills har studerat, besök denna hemsida.

5 reaktioner till “Randigt”

 1. Finfina sockar! Man är ju svag för randigt!
  Jag brukar sticka första maskan på nästa färgblock med den färg jag just använt, flytta tillbaka maskan på vänsterstickan och sedan fortsätta med ”rätt” färg, det blir en lite jämnare övergång än på annat sätt, tycker jag. (iaf i slätstickning)
  Eller hur jag nu ska förklara processen…
  Hm, måste prova de där länkarna…

  Gilla

 2. Jätte fina strumpa! Jag vill också sticka så! Jag var för sent att få meddelande men när ska ni träffas igen?

  Gilla

 3. Hysteriskt läckra sockar!!!
  Har också utan framgång försökt få till ränderna efter ”idiotsäkra” förklaringar, men har ännu inte fått pengen att ramla ner. Men skam den som ger sej, en vacker dag kanske ränderna blir precis så jämna och fina i övergången som jag i dagsläget tvivlar på är möjligt men som de som vet bättre säger ska gå. Oj, det blev en väldigt lång mening 🙂
  Ha det så jättegott!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s