Attiraljer

När man stickar behövs ju ofta både den ena och den andra attiraljen – nålar, stickor i olika längder och grovlekar, garn och måttband är bara en början. Sen kommer saxar eller trådskärare, blockningsbräda, garnvinda, stickihophållare, stickmätare. Och för den som inte har nog med saker och som dessutom brukar läsa samtidigt som den stickar kan även andra attiraljer vara bra att ha. Hittills har jag nöjt mig med en fin sten från favvostranden eller mobiltelefonen om jag inte orkat bära med mig stenen. Nu har jag attiraljer!

Boksak

Efter ett tips från en för mig närstående person att denna attiralj fanns testad på bokhora-bloggen så klickade jag genast fram till försäljaren och köpte en hållare för pocketböcker och en för inbundna böcker. Med porto blev det cirka £12 och snabb leverans var det också.

Naturligtvis har jag testat och delar med mig av mina erfarenheter… Klicka på bilderna om du vill se dem i större storlek.

Boksten  Bokutansten

Inbundna böcker ligger ju oftast ganska bra, så här har stenen också funkat ganska bra. Man får iofs flytta på den efter en stund, så man kan läsa hela uppslaget. Den lilla hållaren som enligt instruktionen ska vara för inbundna böcker håller upp boken bra och man ser bra. Det är lätt att bläddra. Däremot blir sidorna lite knöckliga, så en liten varning om man är känslig för sånt. Jag skulle inte läsa den finaste boken i världen med bokhållare. Fast jag har inte så många så fina böcker, så det ska nog gå bra. (Här: Fienden inom oss av Jan Guillou.) Ett plus också för att hållaren är liten och platt och tar minimalt med plats.

Pocketmedsten  Pocketutansten

Pocketböcker är det oftast värre med. Eftersom jag ju är dotter till två grafiker så har jag svårt att knäcka bokryggen ens på pocketböcker. Inte med vilje i varjefall. Som synes funkar då inte sten alltid så bra. Det har hänt att både sten och bok har flugit. Pockethållaren kom i två storlekar; en mindre som passar den "svenska" normalpocketen och en större som passar "storpocket". Jag hade en bok jag köpte i Kanada i detta test (DeNiro's game av Rawi Hage) och jag är nöjd med funktionen. Man kan vicka boken för att få bra vinkel på ljuset. Det är lätt att bläddra och om pinnarna kommer ivägen för texten kan man lätt puffa till dem eller läsa runt dem. Stort minus för att hållaren är ganska otymplig och lång och ful. Hållarna knögglar inga sidor, det är ett plus.

Summa summarum är att båda hållarna får klart godkänt, minst, och att jag kan rekommendera dylika till stickande läsare med sidproblem. Kvar att testa är den lilla hållaren på en pocketbok, det kanske funkar det med och vilket lyft det skulle vara för transporterbarheten!

Annons

2 reaktioner till “Attiraljer”

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s