Kärnan

Noro Spinncirkel 2009 rusar på och uppgift 2 var att spinna ett core-garn. Hardcore visste jag vad det var. Nu vet jag att ett core-garn är när man spinner fibrer runt ett befintligt garn. Ganska kul faktiskt.

Det råkade dessutom vara så att jag köpt Noro-coregarn på tradera (baraförattdetvarbilligtojaghadetråkigt,ok?), så det var intressant att dissekera. Det är Noro Daria Multi 50 g, 55% bomull och 45% rayon, 50 g = 50 m. Garnet är här till vänster och den dissekerade tråden ser ut så här:

Noro_core 

Nu vet ni alltså hur det kan se ut. Om man heter Mr Noro. Tillbaka till mitt egenspunna core-garn. Kärnan fick bestå av det här garnet som är ett tunt vävgarn i en ull/lin- och eventuellt också bomullsblandning.

Norgegarn_aprikos

Det yttre fick bli Spinspirations handfärgade "lila" BFL. Det gick ganska lätt att spinna (tills spinnrocken fick något slags knäpp och inte ville spola upp på spolen längre och jag orkade inte plocka sönder den i molekyler just då för det var ju bara lite kvar…) och ett bra alternativ för min gamla spinnrock att spinna lite tjockare och fluffigare garner utan att det går av hela tiden.

Coregarn Coregarn2
 Coregarn_close

Direkt från spinnrocken var det härligt krulligt. I närbild kan man också skymta det aprikosfärgade kärngarnet men jag är ganska nöjd att ha täckt det så pass bra ändå.

Core_aw1 Efter tvätt höll sig krullet mer på plats men härvan vrider sig bra, trots att jag tyngde ner den när jag torkade. Här ser ni den färdiga låånga härvan ringla sig bredvid Bääärtil och Määärit som är allt som finns kvar av varmvattenflaskebehållarna. (varmvattenflaskorna luktade för illa tyckte ungarna så de fick åka ut, fåren fick stanna trots syntetpäls)
Och i närbild:
Core_aw2

Någon slags sammanfattning? Kul sätt att spinna garn på. Smart att typ dölja en tråd man inte "behöver". BFL är mjukt. Färgerna är inte mina. Blir en mössa kanske? (denna gång inte till mig) Jag har inte mätt eller wpi:at ordentligt.

Annons

3 reaktioner till “Kärnan”

 1. Gillar dina får!!! Har du gjort dom själv eller köpt dom?
  Kram
  Beppe m fl får som bor hos Ann

  Gilla

 2. Det verkar svårt att spinna runt …..jag fattar nog inte riktigt hur det där går till ….. snyggt blev det iaf.

  Gilla

 3. Hej Beppe!
  Fåren har jag köpt – det är varmvattenflasksfodral.
  Jag har för mig att jag köpte dem på Household i Uppsala men det är ett tag sedan. Tyvärr står inget särskilt i dem, inget märke eller så…

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s