Men jag spinner vitt

Vitt och mjukt, så långt enligt instruktionen i Svea spinnargilles spinncirkels första uppgift – spinn ett mjukt och välbalanserat entrådigt garn.

Uppg1_2 

Själva mjukheten måste jag nog tillskriva själva ullen ganska mycket av förtjänsten. Det är falklandsull från Spinspiration.

Det här har varit en bra övning att lära sig spinnrocken på. Och en bra övning i tålamod. Resultatet är väl lite sådär. Härvan hänger ok rakt men garnet krullar sig lite här och där. Har inte tvättat ännu iofs. Och jag vet inte riktigt vad man gör av mellantjockt-tunt jättemjukt vitt garn.

Uppg1 Själva garnet är ganska ojämnt, ibland ganska så tunt och ibland är det stora blaffor som inte har någon spinn på sig.

Jag har väl kommit fram till några saker i varje fall:

1. Min spinnrock gillar inte när det blir för tjocka garner för då fastnar det i det där lilla hålet som själva garnet ska igenom eller i krokarna

2. Om man smörjer delarna på spinnrocken så går det bättre

3. Falklandsull är jättemjukt och har långa fibrer.

Kul övning, sammanfattningsvis. Jag kan tänka mig att spinna mer sånt här garn någon gång. Då kommer jag inte ha som ambition att göra det så tjockt utan satsa på lite tunnare från början. Och så ska jag ha nåt som jag vet att det ska vara till. Sånt här garn köper jag sällan heller, om jag inte har ett specifikt projekt som det ska användas till.

Nu har det redan kommit en övning till i spinncirkeln… Då vill jag ha mera färg!

Annons

2 reaktioner till “Men jag spinner vitt”

  1. Snyggt jobbat!! Att garnet knorvar sig lite, och vrider sig, är oundvikligt. Det är ju trots allt snodd i det. Vad man ska ha garnet till? Vet inte riktigt, men det finns ju de som köper liknande garner dyrt (typ malabrigos underbara 1-trådiga mjukisar) och det blir ju fint och härligt, men risken är ju stor att det noppar sig något så in i vassen! Till coren kan du slänga på hur mycket färg du vill!

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s