Pansartröjan Potemkin

Islandskofta1 Hårdhudad och nu också välklädd. Äntligen klar! Eller? Jag har fuskat med att "blocka" tröjan. Framförallt kanterna skulle kanske må bra av en sån process. Kanske kanske kan de låta bli att böja sig inåt så att krokarna hoppar av öglorna. (Jag inser nu varför de flesta såna här knäppen har krokarna nedåt…)

Perfekt för en vinterdag när man ska promenera i skogen. (Nåja, åtminstone gå förbi en liiiten skogsdunge på väg till bussen på väg till stan. Det där med vinterdag var i varje fall sant.)

På mig, alltså, islandströjan nr 8 i Istex häfte 12. Tre trådar plötu lopi, inhandlad hos Halla för typ 4 år sedan. Jag stickade storlek xl. Och bytte ljusa färger mot mörka.

Den är tjock, precis som en jacka och jag är nöjd med det. Hoppas bara att kanterna ger sig för det där med att sy är fortfarande inte min kopp te. Nästa islandströja blir tröjvariant, inte kofta! Till Petter.

Islandskofta2 
Foto: Petter 

9 reaktioner till “Pansartröjan Potemkin”

  1. vill ha:D
    Den är verkligen jättesnygg! och sitter jättefint gör den också!
    jag blir verkligen sugen på att sticka en liknande! så nästa vinter kan det nog bli en sådan

    Gilla

  2. Vadå Pansarkryssare! – inte en rysk soldat i sikte!! däreomt en snygg färdigstickad(!) tröja till någon som behöver något varmt stickat vad jag har förstått. Perfekt med andra ord (små detaljer som hakar och sån´t kan ju lösa sig med tiden!)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s