Det måste finnas en hake

Hake Ja, nu finns det en i varje fall (eller 6).

Men jag har fått leta! Jag såg den först hos Yll o tyll, men de hade inte tillräckligt många, första gången jag var där. Sen köpte jag några som var fina, norskaktiga. (Jag glömde ta kort på dem.) Det gick inte till de tjocka kanterna till min islandskofta, de skulle vara till några fina norska, med band. Själva hålen som man sydde fast hakarna i satt för långt fram, vid själva haken.

44192_l De här hakarna från Stoff och stil låg ganska bra till också (bilden har jag helt fräckt lånat därifrån). Fler fanns också här.

Men till sist hittade jag lika som jag först såg, hos Slöjd o hantverk i Färila (fast på nätet). (nu ska de också finnas på Yll o tyll igen) Fördelen är att haken går uppåt. Nackdelen är kanske att de går upp lättare, det vet jag inte ännu.

Annars, om du också behöver ha något att haka upp dig på kan jag rekommendera lajvaffärer, de verkar ha massor av hakar på lager! Tillexempel Svarta Katten eller Viking. Där finns också mantelspännen som man kan använda till koftor eller sjalar. Ett annat tips är att det inte heter hakar som jag trodde… Det heter häktor. Eller hyskor. Eller spännen. Eller knäppen.

Nu ska jag bara sy fast dem också. Så kanske tröjan blir klar i år.

Hake2

7 reaktioner till “Det måste finnas en hake”

  1. Oj, det där blir snyggt!
    Tänk att det närmar sig ett avslut nu! Jag kanske åxå skulle göra ett ryck. Funderade en sömnlös natt nyligen på jag skulle ta o göra färdigt islandströjan – det är ju snart 4 år sedan vi köpte garnet…! Kram

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s