Å som i…

Ångest

Munch_scream Det har gått inflation i ordet ångest. Man har lite ångest inför en tenta eller inför att ringa ett jobbigt telefonsamtal. Om man har en riktig ångestattack har man inte koll på att det är ångest man har, i varje fall inte första gången. Då tror man att man ska dö.

Under det senaste dygnen har 300 människor i Gaza dött och 800 har rapporterats skadade (länk till DN). Detta som svar på raketbeskjutning från Gaza in på israelisk mark. Att under krig rikta sina vapen mot civilbefolkning är ett brott mot internationella överenskommelser och det är helt klart att båda sidor, israeler och palestinier, i detta fall har brutit mot dessa. Skillnaden? I år (jan-nov) har 18 civila israeler dödats av palestinier (kolla i tabellen, siffrorna är klickbara). Antalet civila palestinier som dödats av israeliska säkerhetsstyrkor är 444. I raketattacken i maj mot ett köpcentrum i Ashkelon skadades 30 människor (länk till DN). Under de senaste dagarna alltså 800 skadade och 300 döda palestinier.

Den individuella ångesten går inte att jämföra. Siffrorna får tala för sig själv.

Bilden är från http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/munch/munch.scream.jpg 

Annons

2 reaktioner till “Å som i…”

  1. Det är avskyvärt, kan inte fatta hur människor kan göra så där mot varandra. Här sitter vi i lilla lugna sverige och har det bra medans andra får vara med om ett sånt oerhört lidande….

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s