T som i…

Trivsel
Nog trivs människor bättre om det är fint runtomkring där de vistas. Man pysslar och pyntar sitt hem, odlar sin trädgård, deltar i gårdsstädningar, planterar om blommor (fast jag själv är bättre på att ta död på dem, tyvärr), engagerar sig i föreningar för att det ska bli bra i ens eget område eller barnens skola.

Trist
Trist är nog motsatsen till trivsel. Triste på franska betyder ledsen. När det är trist – omgivningen eller allmänt i livet – kan man bli deprimerad.

KonTrasTer*
Livet är inte rättvist, så långt har jag lärt mig. På Västbanken får rättvisa och kontraster ytterligare dimensioner. Till vänster bilder från den israeliska bosättningen (läs samhället/staden) Maale Adummim och till höger från den palestinska byn (läs samhället/förorten till Jerusalem) Abu Dis. Båda samhällena ligger på Västbanken på ungefär två kilometers avstånd från varandra. Innevånarna i samhällena betalar samma skatt. Israeler får spela fotboll på gräs, palestinier på grus/jord. Israeler får prunkande rondeller med planteringar och blommor, palestinierna får några spretiga buskar och ha kvar sina trasiga staket.
T2 T5_2
T3 T4

Dessa kontraster är ändå bara petitesser om man jämför med den största Tristessen, Terrorn och oräTTvisan i betong som endast israeler kan passera utan Trubbel med militären.
T6
Barnen i en familj leker bland stenar och skräp utanför sitt hus i Abu Dis.

* Ursäkta "nödrimmet"

Annons

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s