Det första, riktiga, garnet

MerinosilkJaha. Ungefär så känns det litegrann. Vad ska jag med det till? Men samtidigt lite gôtt också. Det här har jag gjort. På slända. Det tog faktiskt hundra år, ungefär.

Men blev det snyggt då? Njaee. Det vete sjuttsingen. Vi får väl se när det blir stickat av det. Om det blir det.

Var det kul då? Jo, det var faktiskt mer beroendeframkallande än jag trodde. Men slända… det går faktiskt lite väl långsamt… Man ska ju ha tid att sticka också.

Fibrerna var två provpakker med silke och merino från Kartehuset, inköpta på Syfestivalen. Resultatet blev typ 50 gram och 250 meter väldigt mjukt garn i en hejvild färgkombination… Vissa färger är riktigt snygga, andra inte. Och så har de tvinnats ihop med varandra… En sak är säker – jag ska lära mig sån där kedjetvinning eller vad det nu heter så att man kan få samma färg på hela garnet och slipper raggsocksgarn på mjuka garner som ska bli nåt som hamnar långt från fötterna.

4 reaktioner till “Det första, riktiga, garnet”

 1. Så spännande det ser ut! Kanske inte likt nåt av de man brukar se, men tror faktiskt det kan bli en himla mysig och snygg halsduk till hösten, eller …? Ser fram emot att få höra/se vad det så småningom blir av det!
  Ha det så jättegott!

  Gilla

 2. Jag har heller inte kommit på vad jag ska ha mitt garn till , spann ihop det med grått ullgarn men det blev lite raggsockevarning på det med…..
  /Y.

  Gilla

 3. Vad roligt att spinna! Jag vill också lära mig det och nån gång ska det bli av.
  Du känner ingen hippietant som gillar jordfärger då? För jag tror att en sån tant skulle bli alldels överlycklig av en halsduk eller basker i ditt hemmspunna garn. 🙂

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s