Spinnande

SpinnrockHär kommer bildbevis på att min spinnrock faktiskt fungerar. Det är finull och gute som jag testade med, för testa var ett måste.

Som synes i bakgrunden, fick spinnrocken dela rum med Petters leksaker (och annat bråte), åtminstone till en början.

Som synes i förgrunden var spinnrocken rejält skitig så nästa steg var att såpskrubba den rackarn i några timmar. Det blev lixom en ljusare färg efteråt… Kanske ska jag olja in den, eller vad säger expertisen?

Det bästa med den här spinnrocken (förutom att den faktiskt fungerar) tycker jag är trampan, för den har en helt jätteskön urgröpning för foten där någon före mig haft sin fot och trampat och trampat och trampat… Troligen lin någon gång, eftersom jag drog bort en och annan tuss i rengöringen.

Nu kanske det inte verkar så spännande att spinna med grått när det finns så många andra gladare färger att spinna av (kolla till exempel här), men jag måste faktiskt säga att resultatet blir en jättefin och blank ljussvart tråd (jag har inte provat att tvinna ännu) så jag är helnöjd. Kommer kanske till och med skaffa mer sån ull att spinna av.

Annons

3 reaktioner till “Spinnande”

  1. Schysst spinnrock! Verkar ju fungera utmärkt. Och grå ull är inte att fördömma.
    Det borde gå att olja eller vaxa spinnrocken, men jag är tyvärr inte så bra på gamla spinnrockar.

    Gilla

  2. Strålande jobbat! – där man ska smörja (typ vid hjulupphängningen, spinnvingens infästning, hela metallstången som spolen sitter på) kan man använda vaselin har jag lärt mig! Kletar inte av sig på nått garn.Jag skulle nog bara låta resten vara och se hur den gillar att vara badad.

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s