Drakskinn

Dragon

Jag både hoppas och tror att det här kommer bli mjukare och skönare än vad jag föreställer mig att ett drakskinn är. I den suddiga bilden kan man knappt skönja ett trevligt mönster som ska bli till en barnkofta – Dragon Skin Wrap från Interweave Knits Gifts, Winter 2007 (en tidning som sålde slut nästan redan innan den kom ut men mönstret säljs nu också här).

Det lilla röda stickade som sticker ut till vänster ska bli ärm – man stickar framstycken (och bakstycket) och ärmarna samtidigt. Toppen, tycker jag!

Mönstret är tillräckligt lurigt för att hålla koncentrationen och intresset uppe men ändå tillräckligt lätt för att det inte ska bli för krångligt att hålla reda på var man är någonstans i stickningen. Hittills inga problem alltså…

Garnet är inte det rekommenderade, utan jag använder knallrött Visjö från Östergötlands ullspinneri. Och så stickar jag med min ebenholtzrundsticka 4mm. Den är lite trubbig i spetsen för att vara idealisk när man ska göra ökningarna – här skulle en addi lace kunna passa finfint. (Om jag hade haft smartheten att ha köpt en, förstås. Nu vill jag inte byta, ifall det inte blir samma stickfasthet…)

Jag stickar mellanstorleken (typ från 18 månader). Jag måste erkänna att jag inte har kollat om stickfastheten blir exakt som den ska vara men jag tror den duger… Däremot behöver jag troligen komplettera med ett hekto garn till (jag har bara ett).

Förresten så kan jag inte sticka den här tröjan utan att småle och tänka på A:s elever på hemkunskapen som elakt skulle krydda den andra gruppens mat till oätlighet med dragon. "Wow, dragon, det måste ju vara skiiitstarkt!!!" (nu ler jag dumt igen, för mig själv)

Annons

4 reaktioner till “Drakskinn”

 1. Oj, vilken fin tröja! Jag vill också sticka drakskinn! Det blir till att köpa mönstret helt enkelt, ska bara kolla om det finns något annat skoj i affären också…
  Har aldrig tänkt på att dragon är starkt, men så måste det ju givetvis vara! 🙂

  Gilla

 2. Hihih! Fnissar på mitt håll! Hade nästan glömt bort det där! Det ser ut att bli en fin dragon-kofta! Kram

  Gilla

 3. Du kanske ska sandpappra spetsarna på ebenholzstickan lite med ett MYCKET FINT sandpapper. Då kan du forma dem så de blir lite spetsigare och lättare att sticka ökningarna med. Efter sandpappringen kan du doppa dem i lite matolja och torka av. I början kan spetsarna kännas lite trögare, men de blir snabbt instickade igen.
  Jag har gjort så med flera av mina stickor och det fungerar utmärkt!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s