Det tar sin lilla tid

SpinnDet här med att göra sitt eget garn… det tar längre tid än att sticka…

Här är då min slända med drygt ena tussen av provfibrer från Kartehuset som jag köpte på syfestivalen tidigare i vår. Det är 60% merino och 40% silke. Jag tycker det är ganska trevlig sysselsättning, även om jag vid senaste gången fick lite ont i fingertopparna av allt kniiipande. Fel teknik eller ovana? Jag ska väl försöka visa upp min teknik vid tillfälle för någon expert.

Nu börjar det ju bli lite tråd på sländan. Jag undrar om jag ska fortsätta spinna (det finns ju plats kvar) eller om jag ska rulla av den tråd jag har? Jag märker ju att det blir lite tyngre men det funkar ändå bra (eller lika dåligt som annars). Kanske har den extra tyngden något med knipträningsvärken att göra?

Sen har jag ju funderat hit och dit om hur jag ska tvinna ihop det hela. Göra som Sticklingen och tvinna ihop med en annan färg. Annars är ju Brooklyntweeds handspunna härligt blandade. Åsikter, någon?

(sjalen i bakgrunden har ingenting på bilden att göra)

Annons

2 reaktioner till “Det tar sin lilla tid”

 1. Men vem har bråttom? 🙂
  Jag skulle nog tvinna ihop det med sig självt. Det är ofta jättesnyggt att använda en avvikande tråd, men samtidigt kan garnet bli lite ”raggsocksaktigt”, om man har en tråd som avviker mycket.
  Men jag är säker på att vad du än gör bli superfint, svårt att misslyckas med sådana lyxfibrer och färger.
  (Ont i fingrarna kan nog bero på en viss ovana, du kanske håller i hårdare än som behövs? )

  Gilla

 2. Tja med risk att vara tråkig så instämmer jag i Tinas kommentar. Varför mixa den med nått annant än sig själv? Det är kalrt det blir ju lite längre om man tvinnar den med nått annat – men då gäller det att färgen är ganska lika så att det inte blir så spräcklig.
  Tja – det kan ju vara att din slända är lite tung – men jag håller nog med Tina (vilken osjälvständig typ jag är!)- det är nog vanan mest.

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s