Spurtlov

Sportlov är bra på mer än ett sätt. Om man har förmånen att resa bort under sportlovet är den andra braiga saken att man har med sig en begränsad mängd stickprojekt, sitter utan internet och att man inte har möjlighet att köpa mer garn eller mönster. Kan vara, iallafall. För mig var det så.

RegiasockarFördelen är att man kan spurta ikapp lite och beta av lite från listan. Först avslutade jag naturligtvis det sist påbörjade.

Här är suddiga sockar i storlek 23-25, hoppas jag. Jag har använt mig av resår med 3 räta och 1 avig i skaftet och ovanpå foten. Garnet är Regia i nån färg jag inte har koll på och det gick åt kanske 40 gram. Jag hade strumpstickor 2,5 mm.

Strumporna har jag gett till Lilla H.

Isdrottningen avslutades också. Den blev lite kort, så den kanske mer var en isprinsessa? I vilket fall så blev Moa nöjd. Hon kan ha den runt halsen men också som fest-topp genom att dra ner den över axlarna (nåja, hon får ha nåt under också), kom hon på själv.

Isprinsessa2
Perspektivet ljuger lite, den är inte så mycket bredare nertill.

Isprinsessa1
Den är mer så här.

Isprinsessa3_2Jag gillade mönstret, även om jag gjorde en del fel. Skulle jag sticka den igen (som en del tycker, trots att allt ljusblått garn var slut på Yll o tyll) skulle jag nog använda lite tunnare stickor. Kanske till och med att jag skulle sticka den rätstickade varianten för att hålla bättre koll på vilket varv jag var på. Kanske den blir bättre om man spänner ut och plattar till lite men det hade dotra inte tid till.

Det jag inte gillar är garnet. Det är Kid silk haze night med en vass silvertråd tvinnad ihop med det annars så himlans mjuka garnet. Visst, det är snyggt (om man gillar glitter) men det känns lite onödigt att ha det i ett garn som i övrigt består av kidmohair och silke. Det så mjuka mjuka blir vasst. Pärlor för svin, typ.

För övrigt fick jag frågan om det finns material så att det räcker till hela alfabetet, om jag skulle fortsätta på den inslagna vägen i abc-leken. Svaret är ja – flera gånger om! Bokstaven D ska presenteras innan veckan är slut. För mig är frågan om jag ska fortsätta på samma tema eller byta…

Annons

2 reaktioner till “Spurtlov”

 1. För min del får du gärna fortsätta på samma tema åtminstone ett tag till, gärna hela vägen!
  Har just läst ”En fattig familjs hus tar bara fem minuter att riva” och känner igen mig i det du skriver, vilket kanske inte gör en gladare men desto mer angelägen om att alla kanaler det går att använda för att berätta behövs! Vi ses! Eva

  Gilla

 2. Hej!
  Du gör väldigt mycket fint, speciellt fashinerad över halsduken till Moa, vacker. 🙂
  Jag undrar också, var det du som la upp en länk till stickor som lyser längst fram i spetsen, sånna som man kan ha då man tvingas sticka i mörker, typ biosalonger (min pojkvän uppskattar inte detta fenomen ska tilläggas, men det får han tåla) försöker i alla fall desperat få tag på dem och vet att jag hittade dem på en blogg. Om det var du, hör av dig!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s