Menja

Så blev hon då äntligen klar, Menja. Mönstret som kommer från Elsebeth Lavold följde jag i stort sett, även om det kanske inte ser så ut. Framstycket delade jag ungefär vid ärmhålen för en v-ringning. Raglanminskningarna fick jag göra lite fler gånger så att inte tröjan skulle glida ner över axlarna.

Jag använde stickor 4 mm och Silky Wool, enligt beskrivningen. Jag stickade efter storlek large. Ärmarna och kroppen stickade jag något kortare, och bredare (jag lade till några maskor). Det var dumt gjort. Tröjan är lite stor. Kanske har jag krympt i tvätten sedan jag mätte och räknade. Faktiskt är tröjan mycket stor, särskilt under armarna. Moa får plats i den, samtidigt som jag har den på mig. Materialet töjer sig lätt på bredden.

Jag älskar flätorna, utan dem hade det här varit en urtrist tröja. Njae, nu överdriver jag, materialet är helt fantastiskt ändå. Mjukt! Den är skön att ha på sig, trots att den blev för stor. Eftersom jag blev så förvånad (hade räknat med en tajt tröja) och eftersom det var så snålt med garn (jag fick skarva sista maskorna med en fästtråd och sy ihop med annat garn) är jag lite besviken att jag inte gjorde tröjan tajtare och längre. Den skulle nog ha suttit bättre då; den har en tendens att hasa bakåt och ut över axlarna. 6 härvor Silky Wool gick åt. Inte mer och inte mindre.

Fotografen är självutlösaren eller jag själv på armlängds avstånd, därav bildkvaliteten. Håll till godo med denna kavalkad.

Menja_harm   Menja_jag

  Menja_nere     Menja_hel   

Annons

2 reaktioner till “Menja”

  1. Jättefin – och fantastisk färg! Jag kan tänka mig att den där halsringningen är lite mer praktiskt än den i boken. Den ser inte så jättestor ut på bilderna, men det är ju alltid förargligt när man sitter och snålar med garnet helt i onödan.

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s