Saker kan bli olika bra*

Ibland bränner det vid chez Stick å brinn! Då kan det hända att det osar både det ena och det andra.

Här är några exempel på de mindre lyckade sakerna under den senaste tiden. (pröva inte det här hemma utan att ha en brandsläckare nära till hands.) I de fall där det brända har kunnat återställas utlovas mer lyckade resultatbilder framöver.

Cigar1Exempel 1. Cigar

Mönster från Knitty. Bra idé till present till min cigarrökande bror.

Osaker: Fel garn till fel mönster. Överskattning av brors handstorlek. Märklig konstruktion vid handloven som orsakade fladdriga delar. Underskattning av alpackagarnets sladdrighet. Tillfällig sinnesförvirring som gjorde att jag under 10 minuter ansåg att limegrönt skulle liva upp en annars utomordentligt svart och elegant vante (jag vet inte vad jag tänkte, sedan när har min bror börjat använda limegrönt? och sedan när har han föredragit randigt framför helsvart?)

Brandsläckare: Svart visjögarn från Östergötlands ullspinneri. Grundmönster från Handy book of knitting patterns. En avritad hand på ett papper (tillhörande man med normal-små händer). En och en halv uppsättning strumpstickor 3mm i bok. Tålamod.

PS: Vantarna blev bra, klara till jul (alla trådar fästade och vantarna tvättade och torra innan inslagning) och bror blev typ glad.

Rundtroja2Exempel 2. Snabb tröja i rundstickning

Liisa får en bra idé och vill sticka en barntröja i isländsk stil men i ett superwashgarn. Den ska vara färdig inom en vecka och stickas därför helt i rundstickning.

Osaker: Tröjan ska vara färdig inom en vecka. Liisa har inget mönster utan väljer att plocka maskantal och mönsterrapporter från lite olika håll. Liisa är en envis gris och lyssnar inte på sina stickvänner som blygt påpekar att det kanske går lite väl fort när ärmarna är vida nog för en vuxen XXL trots att målstorleken skulle vara 2-4 år. Liisa stickar andra ärmen lika vid utan att mäta.

Brandvarnare nr2: Någon gång när den andra ärmen var färdig att sättas på rundstickan för ihopstickning till lixom en tröja mätte Liisa ärmhålen och jämförde med olika mönstermått.

Brandsläckare: Repa upp repa upp, lägga i en hög, i en påse och så längst bort nånstans.

PS: Jag ska göra klart den nån gång. Helst innan ungen är större än XXL.

TummeExempel 3. Target Wave Mittens

Mönster av Norah Gaughan, publicerat i boken Knitting Nature och i Interweave Knits. Rolig idé med annorlunda konstruktion.

Osaker: Fel garn (Evilla artyarn 6/2, taget inifrån och utifrån nystanet) till fel projekt. Trist att plocka upp maskor. Det blir glest som fan. Vår tvättmaskin är en sån som inte brukar vilja filta.

Brandsläckare: Vet inte. Kanske gömma de färdiga vantarna i M:s tvättkorg och få hem dem perfekt filtade och lagoma i storlek till Lilla H? Annars blir det förbränningsstationen.

Jag kan också passa på att påminna om andra olika bra saker från året som gått (aka skräckkabinettet):

Gotland
Olika stora vantar fast samma garn, samma mönster, samma stickor.

Tordis
Hemskt sladdrig och tråkig sjal.

Vuxentossa1
Olika stora tossor fast samma garn (kanske?), samma mönster, samma stickor. Åh, har jag inte nämnt det? Det kan hända att det finns andra hemska saker som inte heller har sett ljuset ens här på Stick å brinn!

Vad har du för olika bra saker i dina gömmor? Jag vill se! Skriv en kommentar och berätta, lämna gärna en länk till din blogg om du har horrorshow pictures att visa! 

* vinkar till A!

Annons

8 reaktioner till “Saker kan bli olika bra*”

 1. Tror inte jag har skrivit något hos dig förut men ville nu tacka för dagens skratt, hoppas du inte tar illa upp 🙂
  Skönt att en van stickerska vågar visa upp misstag, det gör en ovan stickerskas prestationsångest lite mindre.

  Gilla

 2. Min sak är så illa att det inte ens finns ett fotografi på den.
  Kofta i tjock bomull, med korta ärmar.
  Fel nr 1: Den blev för stor.
  Fel nr 2: Raglan. Jag såg ut som en flaska.
  Brandsläckare: Gömdes undan så jag slapp att se eländet.

  Gilla

 3. Jag har för tredje gången rivit upp den barntröja på tvären som jag så glatt började på i höstas – garnet kommer inte att räcka den här gången – heller skulle jag kanske påpeka….
  Det är ibland mycket lättare att upptäcka att andras entusiastiska arbete är mest just entusiastiska än att upptäcka det hos sina egna…..

  Gilla

 4. jag hade roligt när jag läste inlägget, det är alltså inte bara jag som ibland drabbas av tillfälligt hjärnsläpp under stickningens gång=)
  du får ju mig att inse att jag också behöver fler sådana inlägg på min blogg framöver, så jag får be att få återkomma med egna klantigheter vid tillfälle – jag har ju några sådana jag med:)

  Gilla

 5. Hehe! Förstod att asterisken var min! Senaste plumpen är en halv mudd stickad med småsmå stickor efter pilligt mönster och därav många upprepningar. Men visst är mammas brutna hand värd det?! Jo visst, sticka på bara. Midvinterskymningen gjorde dock att jag inte såg att jag tagit fel garn – fel färg som dessutom inte skulle räcka. Blä. Kram

  Gilla

 6. Glöm alla missar! Tänk på vad mycket snyggt du har gjort och vilka strumpor tex!!! Jättehäftigt mönster. Du är modig som tar foto på missarna – kanske jag vågar visa mina hopplösa alster med så småningom!

  Gilla

 7. Mitt livs andra stickprojekt var ett par tumvantar till min sambo… Dessa används med fördel som grillvantar eller baseballhandskar 🙂 Detta kan jag erkänna nu när jag blivit lite bättre på att sticka, men tyvärr finns det inget foto på dem då jag som nybörjare upplevde missödet som väldigt genant!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s