Nytt år!

Gott nytt 2008 till er alla!

Jag börjar med att presentera några av förra årets julklappar (är bilderna suddiga är det pga krutdimman, inte något annat):

Vigg1 Vigg2

Spetsmönstrade muddar från Susanne Pagoldhs bok Stickat från Norden. Mönstret är isländskt, garnet är något slags svenskt ullgarn med lite mohair i som jag köpt i hemslöjdsaffären som fanns här i Uppsala förut. Inte mycket gick åt men mönstret var trevligt. Jag använde stickor 2,5 mm och använde rundsticka och "magic loop" (dvs plutta ut lite av stickvajern mellan några maskor så att det går att sticka). Finemang. Kul viggmönster, lättstickat och snabbt.

Till samma landsända skickades dessa:

Binge1"Strumpa från Tönnersjö härad" enligt mönster i boken Binge. Jag har använt Bergå stickgarn extra och stickor 2,5 i benet och 2,0 mm i foten. Dessa två strumpor motsvarar minst två tröjärmar. De är inte så små som de kan verka vid första anblicken…

Här kommer också utlovade bilder på Liisa i väldigt väldigt långa strumpor. Eller på väldigt väldigt långa strumpor innehållande en Liisa.

Binge2

Binge3  Binge4

Det är åtminstone fyra cm råge i strumporna framför mina tåspetsar och då har jag inte fyllt ut hälarna ordentligt. Man kan också se att jag inte hade varit särskilt framgångrik på den tiden det var modernt att ha söm på strumpbyxan mitt bak på benet, eftersom jag har svårt att dra raggorna rakt…

Annons

5 reaktioner till “Nytt år!”

 1. Dom blev verkligen ruskigt snygga strumporna!Jag hoppas att mottagaren var medveten om vilket jobb det låg bakom…Muddarna verkade också trevliga -ser fram emot ett möte med utbyte av mönster..Gott Nytt på dig!

  Gilla

 2. O’boy vilka fantastiska strumpor! Jag svimmade nästan ikull lite när jag såg dem. 🙂
  Jag har också stickat de där pulsvärmarna och jag tyckte också att det var riktigt rolig stickning.
  Men jag säger det igen;O’boy vilka strumpor! 🙂

  Gilla

 3. jag ska sticka ett par fina vantar med Bergå stickgarn extra enl mönstret, men det finns inte längre ju, vad kan jag ta istället? Viveca

  Gilla

 4. Hej Viveca! Visst är det urtrist att det är svårt att få tag i Bergågarn. Hemslöjden i Falun har några härvor kvar (och kanske också någon annan hemslöjdsbutik). Det du vill ha är ett lite rivigt garn som ger ungefär 400 meter på 100 gram (8/2 kallas beteckningen). Ullcentrum, Kauni och Evilla är märken som har sådana och det skulle funka. Annars skulle jag ev kunna tänka mig att prova ett lite görvre garn (Rauma finull) eller ett tynnre (Rauma Lammull, BC garn Shetlandsull), beroende på din och mönstrets stickfasthet. Ibland stickas gamla mönster väldigt tätt och då är det lättare att få till stickfastheten med ett tunnare garn, tycker jag. Shetland spindrift skulle också kunna funka. Lycka till!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s