Fult är kult

Tack Fuldesign!

Star1  Star2

Här har jag anpassat ett av Fuldesigns broderimönster (finns GRATIS) så att det skulle rymmas inom antalet maskor jag ville ha till Petters sittdyna (hur man stickar en sittdyna finns instruktioner på Sticka!s hemsida, leta dig fram!). Jag har använt 100 gram vardera av rött och blått Lovikka från Garntjänst och stickor 5,5 mm. Och det är inte skönt att sticka en sån här – ont i händerna och axlarna. Men har man lovat så har man. Och så vill väl inte hönsmamman att lilla sonen ska frysa om rumpan på första skolutflykten heller.

GasFuldesign är inte bara bra. Det är dåligt också. För de har så många saker som tar tid från stickning.

Till exempel broderier som passar bra på dass. För det som är bra med Fuldesign är att de har samma fula humor som jag. Den här ska snart hängas upp på toadörren. Ungarna vill att jag ska göra en till till den andra toadörren.

Jag själv vill ha ett broderikit där det står visdomsord att fundera över när man sitter på toa (t.ex. Töm och glöm).

Fuldesign är också skitbra. De har gjort broderierBanksys gatukonst som inte bara ibland är rolig utan helt genial. Han har också försökt göra muren som israelerna byggt på ockuperad palestinsk mark något mindre ful men det hade målats över när jag var där. Banksys murbilder kan man se här.

Och så kan ni få se några av murbilderna jag tog i Palestina i våras, här:

Bild290 Bild077

Bild068 Sideup

1 och 2 är i Abu Dis "utanför" muren, 3 och 4 är på jerusalemsidan "innanför" muren, Abu Dis ligger på andra sidan muren. 

Annons

En tanke på “Fult är kult”

  1. Kul med dubbelstickning! För den som vill leka vidare finns det en tekniköversiket från en kurs förra veckan, med tips på olika kanter, användningsområden m.m. på min blogg.

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s