Minos

Minos Inspirerat av labyrintmönster från Kreta gjorde jag den här bården och satte på ett par muddar som lilla mamma ville ha som jobbmuddar. Nu hoppas jag att muddarna värmer och att du inte virrar bort dig. (Minos var kung på Kreta, hade ett labyrintliknande palats där han höll monstret Minotaurus gömd, läs mer på Wikipedia…)

Här är en snabbeskrivning.

Muddar med pärlmönster
Garn: alpaca från Garnstudio eller annat tunt ullgarn, ca 25g

Stickor: 2mm, eller tunnare om du stickar löst

Pärlor: rocaillepärlor från t.ex. Gutermann, 9/0

Sticka så här: Trä på pärlorna på garnet innan du börjar sticka. För ett par ganska korta muddar lägger du upp 30 maskor och stickar rätstickning. Om du vill kan du lägga upp med en provisorisk uppläggning och sedan sy ihop muddarna med maskstygn. Om du inte vet vad det är och inte orkar bry dig kan du utan problem lägga upp som vanligt.

Muddarna stickas på tvären. Pärlorna läggs in på varv från avigsidan, mellan två räta maskor. I diagrammet motsvarar ett kryss en pärla. Jag satte den yttersta pärlan två maskor in från ytterkanten. Av någon anledning tycker jag att jag får till kanten snyggare när jag stickar pärlorna i bortre kanten, så räkna ut själv var du ska sätta första pärlan. Följ sedan diagrammet (om du klickar på det blir det större), du får ha det på högkant.

Minos_chart

För ett par normalvida muddar gjorde jag sju rapporter av diagrammet. Maska av eller sy ihop med masksöm, eller sticka ett varv med en annan tråd (gärna bomull eller nåt som går lätt att repa upp), ta av garnet och börja på den andra mudden direkt (smidigt om du vill sy ihop muddarna). På den andra mudden spegelvände jag diagrammet för att få det symmetriskt.

Stket

3 reaktioner till “Minos”

  1. Vadå?? Virrig? Jag???? Inte då. Muddarna är väldigt snygga, glittriga också. Jag inväntar vintern när det blir kallare på jobbet och jag behöver värma mina små handleder. Alla ”tanterna” är avundsjuka…

    Gilla

  2. Hejsan! Jag har länkat till dig i min blogg. Jag blev ”utmanad” för ett tag sedan och skulle länka/tagga 7 inspirerande bloggar. Nu har jag gjort det! Välkommen att hälsa på hemma hos mig.
    /Medea

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s