Ledtråd 1 avklarad

Jag har börjat. Några varv på ledtråd 2 är också stickade. Stickningen är trevlig, lite koncentrationskrävande i början och pysslig när man sätter på pärlorna. För man sätter alltså på pärlorna efterhand när man stickar, man trär inte upp dem på garnet först utan använder en virknål. Hur man gör visas t.ex. här (rulla ner till Hooking beads…).

Jag använder naturvitt tvåtrådigt ullgarn från Naturgarn (16/2), stickor 3 mm och rocaille-pärlor i storlek 9/0. Till att sätta på pärlorna använder jag den minsta virknålen jag kunde hitta på Garnspecialisten (i Uppsala), 0,75 mm. De flesta pärlorna går över nålen och garnet, några har lite för smalt hål.

Så här ser det ut hos mig:

Ms3_1

Mer specifikt gillar jag, så här långt, att kanten verkar vara inkorporerad i själva sjalmönstret (inga tusentals maskor att plocka upp och sticka eller liknande) och det krusidulliga mönstret som påminner om något mönster som jag själv sitter och knåpar ihop…  Även om jag inte har hunnit sticka ikapp innan fredag när nästa ledtråd kommer så ska det bli spännande att se hur det är tänkt att sjalen fortsätter.

4 reaktioner till “Ledtråd 1 avklarad”

  1. Jag är också indragen…
    gillar det så här långt, och jag tänker köpa mönstret till en annan av hennes sjalar.
    Yll & tyll har virknålar som är 0,6.

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s