En Ves

VesDen här delen får vila medan ärmar stickas, sen sätts allt på en och samma sticka och stickas ihop till en färdig Vestee. Garnet är Garnstudios Muskat (färg nr 36). Jag stickar storlek 18 månader. Förresten, varför sticka en sån här ribb på varvet från rätan och alla maskor avigt på varvet från avigan? Och varför sticka fram och tillbaka över huvud taget när man ska sticka runt sen? Ologiskt och jobbigt. Jag stickar runt på rundsticka 4,5 mm istället. Annars verkar mönstret bra så här långt.

Jag har fyra nystan (trodde jag hade fem men kan bara hitta fyra) och har använt bara lite drygt ett, så jag tror att de kommer räcka till den långärmade varianten. Hittar jag det femte nystanet kan det bli med luva. Annars utan.

Annons

2 reaktioner till “En Ves”

  1. Javisst är det fånigt att sticka styckena var för sej. Jag använde rundsticka också till tröjan. När jag gjorde om mönstret till kofta använde jag rundstickan också, men lat som jag är -och för att få lite annat stuk på resultatet – stickade jag räta från avigan också. Blev faktiskt inte alls dumt.
    Ha det så bra, ser fram emot att se den här Vesteen färdig också!

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s