Hur blir det då?

Om man tar ett mjukt garn i rätt röd nyans…
Tilda1
(SvartaFårets Tilda, färg nr 45)

en bebis…
785725_kids
Foto: stock.xchng

några olika mönster…
Tildam Tildam1
(SvartaFåret nr 23203 och 23208)

en pappa…
116946_father_and_son_3
(foto: stock.xchng)

några stickor…
Stickor_2 

ett fotbollslag
Homekitbadge41077 Lfc2

lite vitt garn…
Anemone

en viktig fotbollsmatch
Uif

och en galen stickare
Liisa

…hur blir det då?

Jo, då blir det så här:
Mercer1 Mercer2

Detaljer

Mercer3Nederkanterna är stickade med vikkant som jag stickade fast (jag gillar fortfarande inte att sy). Vikkanten fick en vit rand. Framsidan fick stickningar i eftterstygn för att efterlikna orginalet så mycket som möjligt. Det gick åt liiite drygt två nystan av det röda garnet till storlek 3 månader.

Mercer6

Baksidan fick bebisens efternamn (stickat med fair isle-teknik) och siffran 11 för jag hoppas att de skaffar sig ett helt fotbollslag (och lite för att jag inte visste om det fanns ett favoritnummer och för att ettor är lättare att sticka än åttor…). Ettorna är stickade med intarsiateknik. Jag stickade namnet och broderade inte, eftersom jag fortfarande inte gillar att sy och för att mina maskstygn inte är så snygga.

Mercer5Här på framsidan fick det bli maskstygn ändå, för jag visste inte exakt var bokstäverna skulle placeras. Som sagt, maskstygn är inte min starkaste sida… Nöjdare är jag med kragens konstruktion som jag fick hitta på själv för att kunna efterlikna orginalet så mycket som möjligt.

Jag tyckte det var ok att sticka i Tilda, trots bomull-akryl-blandingen. Lite sladdrigt kanske. Och så skulle jag inte vilja ha det på mig själv. Men färgen var perfekt! Och det var det viktiga.

Mercer4Jag är också nöjd med hur jag fick till ärmarna och axelpartiet för att kunna få det-kända-sportmärket-randningen ända upp till kragen.

Tyvärr blev det förlust för Liverpool igår (om ni inte redan visste det). Nåja. Pappan har iallafall en tröja att trösta sig (och bebisen) med.

PS Tack till Håkan Jaensson och Gunna Grähs för inspirationen och en fantastiskt uppskattad bok. Tack också till min pappa som genast såg vad det var för en tröja (annars vete fan om jag hade gett bort den…).

8 reaktioner till “Hur blir det då?”

 1. Otroligt fin! Så jättekul att se, har nämligen tankar på att göra en också, fast Charltons. Har bara inte kommit till skott med att ta reda på detaljerna. Vet bara att den ska vara röd och vit också.

  Gilla

 2. Tack för glada tillrop. Lena: gå till Premier Leagues hemsida http://www.premierleague.com/ klicka på klubben du är intresserad av, gå till deras hemsida och till deras shop, kolla på ”home kit”. Där brukar det finnas ordentliga bilder på hur det ska se ut. Lycka till!

  Gilla

 3. Du är superduktig på att sticka! Själv vet jag inte ens vad intarsiateknik är för något. Finns det månne en sida på nätet jag kan läsa på?

  Gilla

 4. Det blev en Jättefin tröja! Sen att jag är total analfabet vad gäller fotboll är en helt annan sak!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s