Recept på en helkväll

VisjomossaEn dos aprilväder med snålblåst. En dotter som har fel färg på sin mössa. Låt marinera till nästa kväll. En skön fotbollsmatch på TV. Ett trevligt garn. Ett mönster som uppmanar till tvångsmässigt upprepande. Skaka runt lagom och vips blir det en mössa. Återstår att se vad dottern säger när mössan hamnar på.

Jag är inte helnöjd med den här versionen av karamellfärgningen. Färgen mellan det gröna och det rosa och mellan det rosa och det gula är lite sådär blask-korall-orange. Kvaliteten är lika trevlig som vanligt. Jag använde stickor 3 till resåren och 3,5 till mössan. Den blev lite mindre än mönstret utlovade men eftersom dottern inte ännu har blivit lika tjockskallig som sina äldre släktingar kommer det nog bara vara bra. Mössan passar dessutom perfekt till de i aprilväder perfekta halvvantarna jag gjort tidigare. Ikväll är det en ny match.

RosafbThe anticraft har kommit ut med ett nytt nummer. Undrar just vad de hade döpt det här rosa molnet till. Tänk mer rosa än vad bilden visar. Tänk 45 gram Kidopal (hp-garn) fluff. Sprid tankarna, skingra molnen och en flower basket-sjal uppenbarar sig (mönster från Interweave Knits, fall 2004). Ja, hrm. Sjalen har varit klar i flera månader nu. Och när jag väl spände ut den så gav jag den så snabbt till mottagaren så att jag bara inte hann ta ett kort på den. Men ni förstår ungefär hur den ser ut, eller?

Avslutningsvis måste jag bara visa en bild på de små (och lite större) sötnosar som strosar omkring på fältet just utanför mitt jobb. Som tur är har jag fönstret åt andra hållet, annars hade det varit svårt att hålla tankarna på plats så att de inte svävade ut i ulliga drömmar. Risken att de hade svävat ut på rosa moln är dock begränsad…
Sheep

Annons

En tanke på “Recept på en helkväll”

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s