Nytt år!

Ah, ett nytt år! I hope it’s a good one.

I årets sista självande minuter (eller dagar eller nåt) hann det bli lite färdiga saker:

DockmossaMoas Skrållan fick en mössa med båtar. Slappt stickat i bomullsgarnsrester på för stora stickor. Mönster från ett gammalt häfte från Marks & Kattens.

Vad gör man inte för att vara snäll, sådär i juletider?

Baudelaire3 Strumpor till mig själv i Silja Strumpegarn, ull och 20% polyamid, lite grövre än de tunnaste strumpgarnerna. Lite knappt ett nystan gick åt till vardera strumpan på stickor 2½ mm. Mönstret är Baudelaire från Knitty. Man stickar från tån och upp med ett bladmönster och formar hälen på ett finurligt sätt. Resultatet är årets bäst sittande strumpor! Garnet är dock lite för stickigt att ha direkt mot huden men funkade bra utanpå strumpbyxorna på nyårsnatten så man inte fryser om fossingarna när man ska smälla fyrverkerier.

Bingemudd1_1Härligt suddig bingemudd! Tunt ullgarn inköpt på Hemslöjden i Halmstad. Nu hade de inte riktigt koll på varifrån i Norge garnet kom och mina barn höll på att riva resterande inredning i butiken så jag kunde inte fortsätta mina utfrågningar men det skulle kunna vara Hifa kamgarn tykt eller något motsvarande.

Bingemudd2Mudden har självklart (hrm) en partner. Mönstret är Laholmsblomman från boken Binge som jag upprepat två gånger runtom (68 maskor om jag inte minns fel) och tre gånger på höjden. Först har jag stickat 5 varv slätstickning i grönt, ett hålvarv med *1 omsl, 2 ihop* varvet ut och ytterligare 5 varv i grönt. Kanten har jag sen nästat fast på insidan för att få en uddig kant. Lika gjorde jag i andra ändan. För att vara helt ärlig så är de inte helt klara då jag måste tvätta muddarna eftersom jag lyckades spilla portvin över den ena… Jag använde stickor 2 mm.

Annons

5 reaktioner till “Nytt år!”

 1. Verkligen snygga muddar! Och vilket tålamod! stickor 2 mm, och så färgstickning, och så långa. Imponerande, minst sagt.

  Gilla

 2. hm, läckra muddar… öhhh… stickade du dem med stickor 2… eller välte du ut vinet med stickor nr 2 😉
  kunde INTE låta bli, liksom… det inbjöd till det, hihihi..
  Må så gott… värmländskan… kramis och god fortsättning på nya året… ngn som själv letar bra garn te de där härliga sockarna 😉

  Gilla

 3. Hmm, det är andra bloggen idag där jag läser om binge – det verkar nästan vara dags att jaga reda på ett exemplar av den boken. Muddarna blev jättefina!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s