Till den som har allt

Om man vill ge bort något som är stickat, till någon som stickar själv och som redan har allt som den önskar och man har möjlighet att ge bort, så är ett tips en sån här:

Ficktroll3

Ja, det är ett ficktroll* från Knitty à la Stick å brinn stickad i prov-DoRedo-garn från Östergötlands ullspinneri (Marias garn säljer "riktigt" DoRedo-garn) och nån grå ullrest.

I kroppen finns en liten bomullspåse fylld med riskorn som man kan ta ut ur trollet, köra i micron och stoppa i jackfickan innan man susar ut i ruggugglevädret. Eftersom man kanske har glömt sina vantar eller har halvvantar, eller går utan vante för man måste prata i mobiltelefon precis hela tiden och inte har handsfree så blir man lite kall om handen då och då och just då behöver man verkligen ett ficktroll. Se där. Dagens I-landsproblem. Löst, dessutom!

Här en bild på stängningsmekanismen/svansen:
Ficktroll2

*Det svenska namnet blev visst inspirerat av Pernilla Stalfelts bok Fickspöken som absolut rekommenderas som present till den som inte redan har den. Förresten gillar jag alla Pernilla Stalfelts böcker…

Annons

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s