Krångel

Ibland känns det som jag är mer krånglig än nödvändigt. Som igår tillexempel. Jag köpte rostorange alpacka (på Yll o tyll, såklart) och började sticka. Så här långt kom jag:
Rost1

Tanken var att det skulle bli en Rambling Leaves Shawl (länk till mönster*), inspirerad av att Johanna började sticka på en. Men jag tröttnade och tänkte att jag minsann ville ha andra blad (än Johanna). Så bort med stickan, repa upp, ta fram stickor 4,5 och börja sticka ett mönster från estniska spetsmönsterboken. Självklart med modifikation. Här i såkallat dagsljus:
Rost2

Nu funderar jag på om jag ska fortsätta i samma mönster och isåfall hur många blad jag ska öka med efter varje halv rapport eller om det ska bli mindre och mindre blad ju längre sjalen blir. Äh, varför frågar jag egentligen. Det blir det krångligaste, antagligen. Eller inte, bara för att vara krånglig.

*Johanna identifierade förresten ett fel, eller nåt: På tredje varvet i diagrammet stämmer inte pdf-filen och html-filen överens. Jag tror att vi kom fram till att det skulle vara -omslag, 1r, gör en- i rapporterna mellan kantmaskorna. Sen känns det konstigt i början att man har sex extramaskor i vänster sida men det bättrar sig när man kommit en bit, det är för att man ska få en slätstickad bit mellan hålmönster och kantmaska. Jag tyckte att det verkar ok att lyfta kantmaskan med resten slätstickat, det verkar hålla sig ganska bra. Elann presenterar också en rätstickad variant av sjalen bland sina gratismönster. Jag använde stickor 5 mm och Garnstudios alpacka.

Annons

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s