Boktips

Jag har handlat en stickig bok:
Kim
Kim Hargreave’s A Season’s Tale.
Yll o tyll hade en fyndhörna så jag ryckte åt mig den här. Några trevliga mönster (och några fåniga bilder av man i kilt). Särskilt tycker jag om när det finns mönster för barn som inte är jättebarnsliga. Inte alla barn (och särskilt inte deras föräldrar) gillar en massa nallar och hundar och hästar och rosa och fluffiga kanter och glitter överallt på sina stickade tröjor.

På tal om böcker så har jag just läst en ostickig bok som jag gillade jättemycket – Gut symmetries av Jeanette Winterson.
1862070423
Jag är ingen bokrecensent men kommer ihåg så mycket från skolan att man ju ska förklara varför man tyckte att en bok var bra. För att: den är annorlunda; språket är vackert, språket är fult, språket är tänkvärt; den innehåller matematiska och fysiska resonemang på ett intressant och vackert sätt; det är en kvinna som föds med en diamant i ryggraden; den är hissnande och svindlande; den får mig att vilja läsa mer av författaren.

Tomten
Ni har väl skrivit önskelistan till tomten? Annars är det hög tid, förra året tog årets julklapp slut innan jag hann beställa önska den. I år har jag förekommit tomten och försett mig med en variant. Jag har sett att det finns en annan också.

Annons

2 reaktioner till “Boktips”

  1. Hoppas du lämnade kvar någonting smaskigt i fyndhörnan, jag ska nämligen till Uppsala i helgen 🙂
    Tack för dina uppmuntrande ord på bloggkommentaren, har faktiskt stickat några varv idag fast jag kanske inte borde. Men det var härligt.

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s