Nu blommar snön

Turkosbeeton1I brist på synlig asfalt, menar jag.

Jag håller på och förbereder lite inför morgondagens workshop på Syfestivalen i Sollentuna. Om just du råkar vara där på fredagen den 3/11 någon gång mellan 11 och 13 så sitter jag vid Sticka!s workshop-bord. Kom gärna förbi och säg hej!

Jag tänkte att det skulle vara lite färgglatt också så jag gjorde en Mrs Beeton (svensk översättning finns i ett av Sticka!s medlemsblad, gå med vettja!) i turkost kid opale (rester från halsduken) och grafitgrått nagano (rester från islandströjan). Pärlorna är från ett slaktat armband från HM.

Än så länge finns det bara en mudd men jag planerar en till inom en snar framtid.
Turkosbeeton2

Först så går det framåt
Det känns ofta som att jag tar ett steg framåt och ett tillbaks och så ett steg framåt igen. Jag har börjat sticka huvan på min linkofta. Det är ganska många maskor. När jag kommit nästan 10 cm tycker jag att det ser lite sladdrigt ut. Jag hade tagit stickor 4½ utan att konsultera mina anteckningar på mönstret och det var för grova. Repa upp, plocka upp igen med stickor 4 och sticka om. Så gick en hel kväll åt att återkomma till ursprungsläget… Sensmoral? Äh.

Sen så går det runt en liten stund
Jag blev tvungen att snabbt sticka färdigt min isländska sjal för att frigöra min ebenholtz-sticka som jag ville använda till Tubey. Så här är sjalen färdigstickad men inte utspänd och helklar ännu. Garnet är entrådig Ombré från Östergötlands ullspinneri, köpt på plats.
Featherfan2

Så jag har alltså börjat på Tubey. Och på en tröja i alpacka till maken. Och på en liten barntröja. Mer om det senare!

Annons

7 reaktioner till “Nu blommar snön”

 1. Oj, är jag inte sist med en Tubey??? Hm, kanske får snabba mig att få min av stickorna då… kanske… har bara slutfasen kvar där, ;).
  Hm, dock har jag INTE gjort något av allt det andra du snackar om, suck… De där muddarna vill jag göra, ja… Var åker man för att hitta garner tro, suck… Här i vår stad ÄR de hopplösa helt enkelt… och INTE kan jag åka och säga hej heller… Vad gör man då??? Jo, jag säger HEJ!!! här istället, hihihi…
  Må så gott… värmländskan… kramis och ha det så trevligt och tänkt på ngn som vill va där men inte kan, snyft…

  Gilla

 2. Dom där blåa muddarna passar nog perfekt till min vinterkappa! Kom ihåg att jag fyller år snart!!!

  Gilla

 3. Her var det jo mye nytt og fint! Fantastiske farger i dine Mrs Beetons, tror kanskje det må være de fineste jeg har sett:-) Og sjalet – helt nydelig…

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s