Åtgärdspaket 1

Linkoftan.

Något av en följetong (här, här, här, här). Koftan är klar. Jag är numera nöjd med ärmarna. Men missnöjd med att jag inte stickade på en luva ändå, kragen ger inte den tyngd som koftan behöver för att sitta snyggt och själva kragen ligger aldrig som den ska. Också något missnöjd med att knapphålen dragit ut sig enormt och att knapparna då har blivit för små.

Idag har jag vidtagit den första och kanske viktigaste åtgärden: ytterligare en härva av Yll & tylls handfärgade tunna lingarn inhandlades. Jag hade den stora turen att få tag i samma färgbad!

Linkoftakrage

Vän av ordning kanske undrar varför inte det tidigare inköpta garnet inte räckte, var inte mönstret bra? Joorå, men jag stickade lite längre kofta och troligen något hårdare, så mönstret är säkert helt ok.

Planerade åtgärder
1. repa upp kragen till upplockningskanten för att maska av bakre halsringningen och på nytt plocka upp maskor där (jag tänkte jag skulle slippa plocka upp maskor, men den här koftan behöver stadgan)
2. sticka en luva
3. tvätta koftan och låta torka utsträckt i önskad bröstvidd
4. utvärdera resultatet och om missnöjet med knapphål och knappar har lagt sig nöjt bära koftan, annars slita hår, uttala långa eder och ta fram katastrofhanteringsplanen

Annons

En tanke på “Åtgärdspaket 1”

  1. Man kan ju sy ihop knapphål, jag KAN förstå vilka katastrofer du tänker på, men det måste väl ändå vara onödigt? Koftan är så snygg och jag hoppas du blir nöjd med den med luva.

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s