Val 2006

Det är valtider. Någon mer än jag som redan är trött på valet trots att valdagen ännu inte varit? Trots det, gå och rösta!

Lyckligtvis har stickare roligare val att ägna sig åt för det mesta. Värm upp genom att rösta i Stick å brinn!s folkomröstning här nedan.

Fråga 1 gäller linkoftan. Heidi har redan uttryckt sin åsikt. Vad tycker DU?

Byls

Frågorna ser tyvärr urmärkliga ut i min webbläsare, så här kommer alternativen i en förhoppningsvis mer lättläst teckenuppsättning (Fråga1: Bylsig eller inte?):
1. Bylsig? Det är bara förnamnet! Gör om, mänska!
2. Bylsig? Vardå? Va petig du är. Sy i den andra ärmen och var glad!
3. Nja, lite bylsig kanske. Men det kanske inte gör så mycket.

R? betyder självklart Rösta!


Fråga 2
gäller Litla Dimun Shawl som jag stickar i garn från Färgkraft, inköpt på Syfestivalen i våras. Sjalen ä blir inte så liten. Borde kanske byta namn till Humongous Dimun, totalt ska det bli 9 "Y:n" i mittkilen… Och jag har bara ett liiiitet nystan garn kvar.

Dimun2

Svarsalternativ fråga 2 (Vilken ångestdämpande åtgärd rekommenderar du?):
1. Fortsätt sticka du, garnet räcker!
2. Dra ut stickan och gör något annat istället.
3. Beställ mer garn så fort du kan och sticka färdigt!

R? betyder också här Rösta!

I det här valet kan du rösta ända tills vallokalerna stänger på söndag kväll kl. 20.00, så sätt fart!

Annons

6 reaktioner till “Val 2006”

 1. Jag har röstat, men det var lite taskigt med alternativ tycker jag. Om det inte går att pressa ärmen snygg, så tycker jag att du ska repa upp ärmen och maska av på samma sätt som fram- och bakstycket. Annars kommer du aldrig att använda tröjan. Men jag vet… det är astråkigt att repa upp, och framför allt är det tråkigt att repa upp maskstygn. Alternativet är att du vänjer dig vid det bylsiga. Fotot var för övrigt så suddigt att det inte syns att det är bylsigt.
  Sjalen, tja, behöver du verkligen en sån stor sjal?? Om svaret är ja, då är det bara att köpa mer garn. Snygg färg och snyggt mönster.
  För övrigt har jag inte sett till min sjal ännu…

  Gilla

 2. Jag har också röstat. Själv skulle jag aldrig använda ett plagg som jag inte är nöjd med och om jag fått rätt uppfattning om dig (vilket din mammas kommentar övertygar mig om) kommer du heller inte göra det. Bara att repa upp alltså…?
  Vad gäller sjalen: köp mer garn!
  Men det kvittar vad vi röstar och tycker – det är bara du som i slutänden som kan bestämma vad som känns rätt. Oavsett vad, lycka till!

  Gilla

 3. Hej
  Det smärtar mig att säga det.
  Men din mamma har rätt.
  Köp mer garn.
  Repa upp.
  Ta en konjak.

  Gilla

 4. Mammor är bra att ha, men de säger så jobbiga saker. På fotot ser ärmen inte alls ”bylsig” ut. Menar du med bylsigt något slags omskrivning för att du sytt i den fult (oh, hemska tanke)? I så fall, gör om tills du är nöjd. Gör gärna om på direkten. Det är tröstlöst att göra om plagg några år efteråt. Då får man dubbel misär, först misär i flera år för missnöjet antingen när man har plagget på sig eller missnöjet när man inte har det på sig för att det är fult. Sen får man misär igen när man ska repa upp och fixa till flera år gamla fästa trådar och skit. Ask me how I know this, som Yarn Harlot brukar säga. Min poäng är hursomhelst att man bör undvika misär.

  Gilla

 5. Jag tycker inte det ser särskilt bylsigt ut på bilden. Så jag röstar på trean. Men det är ju du som ska ha på dig den, så om du tycker att den är bylsig tycker jag att du ska göra om den.
  Sjalen är underbar- vilken färg!!! Köp mer, helt klart. Det valet var lätt.

  Gilla

 6. 😦
  Det kom inte upp några ögon som jag kunde klicka på…
  Själv har jag en kofta jag itne gillar ärmisättningen på. Det retar mig varje gång jag har den och jag undviker att ha den. Trist öde. Låt din kofta slippa detta.

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s