Små glädjeämnen och stora bedrövelser

Först de dåliga nyheterna… Jag har stickat färdigt min linkofta och sytt ihop det mesta. Satte i ena ärmen idag. Ärmen är perfekt lång. MEN. Den är bylsig runt armhålan. *skriker tyst för mig själv*

Ska det verkligen behöva vara på det sättet?? Jag har till och med stickat den delen precis enligt mönstret. På fram- och bakstycken maskar man av typ 10 maskor och stickar resten rakt upp. Ärmarna maskas rakt av när man fått önskad längd. Ska jag genast ta och repa upp en bit av den andra ärmen och göra om överdelen och sy ihop och testa? Eller kommer bylset att hänga ut sig efter blockning (hur blockar man bort byls?) och användning? Jag vet inte. Vill helst slänga hela skiten genom fönstret (men då blir man väl vräkt).

Lite roligare
Lyckligtvis kan man ju sticka annat. Häromdagen hittade jag i mina lådor (=garnlådor) 7 nystan av Garnstudios alpacka i mörkrött. Trevlig överraskning. Genast började jag fundera över vad det skulle kunna bli… Kanske en sån här (den till vänster)?

161   181

Tanken var att jag skulle göra en sån här (ovan till höger) men jag gjorde den i svart istället så då blev de här röda lixom över. Synd bara att det är så bedrövligt varmt med alpacka. Sa Liisa som tänkte sticka en väst eller nåt i Debbie Bliss Alpaca Silk…

PS Bilderna är från Garnstudio, om man klickar på dem kommer man till resp. mönster.

PS2 Undrar om man får nackspärr när man har de där koftorna på sig eller om det bara är hon tjejen som har det…

2 reaktioner till “Små glädjeämnen och stora bedrövelser”

 1. Hej,
  jag antar att du inte vill höra detta, men repa upp och sticka om så att det passar dig. Annars kommer du bara att ångra dig, och det under en mycket längre tid än vad det tog dig att göra om det.
  För mig är mönster som recept, förslag på hur man kan åstadkomma en rätt, inget mer. Och vill man så lägger man till och drar ifrån för att det skall passa de egna smaklökarna.

  Gilla

 2. Ja, hur gör man??? Hm, slänger eländet i ett hörn tills man vill se det igen, 100år??? Hm, eller så repar man upp hela eländet och gör något helt annat av garnert 😉
  Hm, antar att fotografen ansåg att tröjorna såg bäst ut om hon gick sådär… men nog katten måste man få ont av att gå omkring sådär jämt och ständigt… för hur skulle tröjan se ut om man gick normalt??? Alla vet ju att allt som sitter på modeller är nålat/stylat och de står som det plagget ser snyggast ut, eller??? Urk, säger man väl då???
  Må så gott… värmländska på bloggtur… kramis…

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s