Improviserat garnspan i Falun

Garn0722_2 Utan att egentligen mena det hamnade jag på två garnställen i Falun. Det första var Dalarnas hemslöjd med många fina saker. En hel mängd tvåändsstickade urvackra vantar. Och garn. Billigt z-tvinnat och så Wåhlstedts fina dyrare z-tvinnade. Lite billigt grått fick följa med mig hem. Plus ett häfte med mönster på tvåändsstickade saker. Annat fint garn fanns också, silke och ull från Warp och weft, Bergågarner, morjärvsgarn…

Garn0722Sen hamnade jag på Britts garner, en affär proppad med garn av olika modechanger. Där fanns Svarta fåret, Garnstudio, Marks o Kattens, Sirdar, you name it. Mycket akryl och akrylblandningar och bomullsgarner. Men så ett och annat guldkorn. Längst ner i en hylla handspunnen alpacka. Och i en korg utanför butiken hittade jag kammad ull för 19 kr härvan (50g). Två härvor fick följa med hem för att bli till en efterlängtad poncho till Moa. Det var lagom pris för ett såpass osäkert kort vad gäller användandet framöver.

Annons

2 reaktioner till “Improviserat garnspan i Falun”

 1. Kul att höra att ”min” stad har lite garn också. Det är bra att hemslöjden har börjat hänga på trenden. Ett tag hade de bara en härva av något tråkigt. Nästa gång du kommer till Falun, besök då Regnbågen. De finns i Nisserska huset. Mycket trevligt. Britts har jag köpte en del hos under åren. Gammal bekant dessutom.
  Nu ser jag framemot vad det skall bli av detta. Följer din blogg ofta med spänning.

  Gilla

 2. Hej
  Har du möjligen beskrivning på en barn/vuxenmössa som regnbågen hade. Jag har tappat bort min fina lapp och mössan var så fin till små ungar. Jag letar med ljus och lykta!
  mvh – Lisa Tofft

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s